Muffinki czekoladowe

W smaku przypominają murzynka. Przepis jest bardzo prosty i samo przygotowanie zajmuje około 10 minut. Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Muffinki dobrze smakują w pierwszy i drugi dzień, kiedy ostygną najlepiej przykrywać je folią aluminiową, żeby nie wyschły.

muffinki_czekoladowe

Składniki (na 12 muffinek)

60g masła
220g mąki
150g cukru
2 jajka
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 i 3/4 łyżeczki sody
35g kakao
szklanka jogurtu bałkańskiego

Przygotowanie

Wszystkie składniki włożyć do miksera (mąkę należy przesiać) i miksować do uzyskania gładkiej masy. Przełożyć do formy, piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.

muffiny_czekoladowe

Źródło przepisu: na podstawie przepisu na ciasto moje wypieki


1 komentarz »
  1. avatar anhara Says:

    Mój ulubiony przepis 😀

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment