Kanapka w stylu hiszpańskim

Dla znudzonych zwykłymi kanapkami na śniadanie lub kolację. Przepyszna.

kanapka_hiszpanska

Składniki

ulubione pieczywo (np. ciabata, bagietka)
1 mała cebula
1 malutki burak
1 mała marchewka
1 mały ziemniak
3 duże jajka
przyprawy
olej
keczup i majonez

Przygotowanie

Olej rozgrzej do bardzo wysokiej temperatury, podsmaż krótko pokorojoną cebulę. dodać warzywa pokorojone w plasterki (buraka dodałam już ugotowanego), posolić. Smażyć aż warzywa będą miękkie. W miseczce zmiksować i przyprawić jajka. Wylać na warzywa, przykryć i smażyć aż jajko będzie prawie całe ścięte. Obrócić szpatułką na drugą stronę. Tak przygotowanego omleta umieścić w pieczywie posmarowanym sosem keczupowo-majonezowym.

kanapka_w_stylu_hiszpanskim

Źródło: foodandwine


Brak komentarzy »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment