Kulki kokosowe z kaszy jaglanej

Domowe zdrowe wersje słodkości to moja nowa namiętność. Nie należy się oczywiście nastawiać, że kulki będą smakować niczym te ze sklepu, ale warto przekonać się do słodkości bez sztucznych dodatków. Przynajmniej można je bezkarnie zajadać!!!

dscf6945

Składniki (na około 25-30 kulek)

szklanka kaszy jaglanej
20g wiórków kokosowych
2 łyżki oleju roślinnego (dałam kokosowy)
2 łyżki miodu/syropu z agawy/syropu klonowego
25-30 migdałów bez skórki

Przygotowanie

Kaszę jaglaną ugotować na sypko. Po przestudzeniu dodać olej. Część wiórek podprażyć na suchej patelni, dodać substancję słodzącą i wymieszać z kaszą. Formować kulki, umieścić w środku migdał i obtoczyć w pozostałych wiórkach.

dscf6951

Źródło: Ekomama


2 komentarze »
  1. avatar Ankapolanka Says:

    Kulki a’la Rafaello są smakowite, polecam gorąco.

  2. avatar admin Says:

    Ciesze się, że smakowały:)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment